Maková náplň: Spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: Tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem, cukrem a podle potřeby naředíme mlékem. Tak máme připraveny náplně a pustíme se do těsta.
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na placku, tu pak opatrně přendáme na vymazaný, vysypaný plech. Lžící nabíráme tvarohovou a makovou hmotu a střídavě na těsto děláme hromádky (jako na šachovnici), až je celá plocha těsta zaplněná. Na tyto hromádky pak rozprostřeme na kousky pokrájené švestky a meruňky a navrch nasypeme drobenku.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny