Maková náplň: Spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: Tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem, cukrem a podle potřeby naředíme mlékem. Tak máme připraveny náplně a pustíme se do těsta.
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na placku, tu pak opatrně přendáme na vymazaný, vysypaný plech. Lžící nabíráme tvarohovou a makovou hmotu a střídavě na těsto děláme hromádky (jako na šachovnici), až je celá plocha těsta zaplněná. Na tyto hromádky pak rozprostřeme na kousky pokrájené švestky a meruňky a navrch nasypeme drobenku.
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Oloupeme a nakrájíme na kostky cibuli, kretou opražíme na na sádle, potom přihodíme vykostěné koleno na kostky. Jakmile…
více o Segedínský guláš by sokoliczek