Maková náplň: Spaříme mák v mléce, přidáme skořici, cukr, rum, chvíli povaříme do zhoustnutí.
Tvarohová náplň: Tvarohy vymícháme s práškovým pudinkem, cukrem a podle potřeby naředíme mlékem. Tak máme připraveny náplně a pustíme se do těsta.
Suroviny na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme na placku, tu pak opatrně přendáme na vymazaný, vysypaný plech. Lžící nabíráme tvarohovou a makovou hmotu a střídavě na těsto děláme hromádky (jako na šachovnici), až je celá plocha těsta zaplněná. Na tyto hromádky pak rozprostřeme na kousky pokrájené švestky a meruňky a navrch nasypeme drobenku.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou