Očištěná jablka pokrájíme na kostky a podusíme se 100 g cukru. Žloutky vymícháme s 300 g cukru, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Nakonec zapracujeme sníh z bílků. V misce vymícháme mák, 150 g cukru a asi 1/3 těsta. Podušená jablka rovnoměrně rozložíme na dno plechu vyloženého mastným papírem. Na jablka rozetřeme makové těsto a na to zbytek těsta. Pečeme na 175 °C cca 45 minut. Po vychladnutí vyklopíme a na jablka dáme čokoládovou polevu.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí prsa osolíme, opepříme a naskládáme je do zapékací mísy. Na ně položíme plátky másla, eidamu a kolečka salámu.
…
více o Pečené kuřecí na smetaně
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort