Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
Mléko s 50 g másla přivedeme k varu, vsypeme mák s krupičkou a krátce povaříme. Necháme vychladnout, potom do máku postupně vmícháme vejce, cukr, rum a makovou směs navrstvíme na těsto.
Na mák rozložíme poloviny meruněk řeznou stranou dolů a pečeme asi 40 minut při 180 °C.
Polevu smícháme z 250 ml vody a 2 lžic cukru, přivedeme k varu, necháme trochu vychladnout a nalijeme ji na ještě horký koláč.
Necháme dobře vychladnout a krájíme podle meruněk na čtverce.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka