Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na náplň smícháme mák, cukr, strouhanku, rozinky, med a rum. Vše přelijeme vařícím mlékem. Dobře promícháme. 2/3 těsta vyválíme a uložíme na vymazaný plech.
Na těsto uložíme vychladlou náplň a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Necháme 15 minut kynout a upečeme do světlé barvy. Koláč polijeme čtvrtlitrem oslazeného horkého mléka, posypeme posypkou a dopékáme 20 minut.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole