Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na náplň smícháme mák, cukr, strouhanku, rozinky, med a rum. Vše přelijeme vařícím mlékem. Dobře promícháme. 2/3 těsta vyválíme a uložíme na vymazaný plech.
Na těsto uložíme vychladlou náplň a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Necháme 15 minut kynout a upečeme do světlé barvy. Koláč polijeme čtvrtlitrem oslazeného horkého mléka, posypeme posypkou a dopékáme 20 minut.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort