Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na náplň smícháme mák, cukr, strouhanku, rozinky, med a rum. Vše přelijeme vařícím mlékem. Dobře promícháme. 2/3 těsta vyválíme a uložíme na vymazaný plech.
Na těsto uložíme vychladlou náplň a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Necháme 15 minut kynout a upečeme do světlé barvy. Koláč polijeme čtvrtlitrem oslazeného horkého mléka, posypeme posypkou a dopékáme 20 minut.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme do červena. Mezitím si nastrouháme sýry. Možno přidat další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky