Ve vlažném mléce rozpustíme droždí a cukr. Přidáme k mouce a spolu s vejcem, olejem, solí a ořechy vypracujeme těsto. Necháme 30 minut kynout. Na náplň smícháme mák, cukr, strouhanku, rozinky, med a rum. Vše přelijeme vařícím mlékem. Dobře promícháme. 2/3 těsta vyválíme a uložíme na vymazaný plech.
Na těsto uložíme vychladlou náplň a přikryjeme vyváleným zbytkem těsta. Necháme 15 minut kynout a upečeme do světlé barvy. Koláč polijeme čtvrtlitrem oslazeného horkého mléka, posypeme posypkou a dopékáme 20 minut.
Mouku zadělejte s měkkým máslem, žloutkem, 2–3 lžícemi studené vody a 2 lžícemi krupicového cukru. Hladké těsto zabalte…
více o Makový koláč s tvarohem
Na těsto všechny ingredience smícháme a dáme do lednice na půl hodiny odležet. Potom ho vyválíme do koláčové formy cca…
více o Pórkový koláč se slaninou
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví