Cukr a žloutky vymícháme do pěny. Při míchání postupně přidáváme teplou vodu. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mák a sníh ze sedmi bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.
Připravíme si krém. V mléce rozmícháme žloutek, cukr a Zlatý klas a uvaříme hustou kaši. Do vychladlé směsi dáme změklé máslo a dobře rozmícháme v mixéru.
Ořechy opražíme na 1 lžíci másla, přidáme vanilkový a krystalový cukr. Za stálého míchání necháme cukr rozpustit (ne zkaramelizovat). Vychladlou posypkou rovnoměrně posypeme celý povrch zákusku.
Jahody s pudinkem uvařit a nechat vychladnout. Našlehat máslo a cukr, vešlehat vychladlou směs. Natírat na jakýkoli…
více o Jednoduchý jahodový moučník
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Nakrájíme cibuli na kostičky a osmahneme ji lehce na oleji, přidáme mleté maso a koření a dusíme, až bude maso hotové. …
více o Zapékaná cuketa s mletým masem