Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Žloutkovou směs spojte s moukou, citronovou kůrou a olejem, na závěr přidejte sníh a dejte do vysypané a vymazané dortové formy péct do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30–40 minut. Upečený a vychladlý korpus přeřízněte napůl.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ze 300 ml mléka, cukru krupice a pudinku uvařte hustý krém, vychlaďte ho. Vyšlehejte pudink s máslem dohladka, rozdělte na dvě části. Tu větší, cca 2/3, vyšlehejte s vychladlou čokoládou. Zbylé mléko svařte s vanilkovým cukrem a po vychladnutí ochuťte rumem. Na dno dortové formy dejte spodní díl korpusu, potřete ho slabě čokoládovým krémem, rozložte piškoty namočené v mléce s rumem, opět potřete krémem a opakujte do spotřebování krému a piškotů (asi 3 vrstvy). Přiklopte vrchním dílem korpusu, dejte do chladu ztuhnout.
Pak potřete dort světlým krémem a posypejte opraženými mandlovými lupínky. Cukrářský sáček naplňte zbytkem krému a na dort nastříkejte pusinky, které posypte pistáciemi.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Maso nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme prolisovaný česnek, vložíme maso…
více o Kuře s hořčičnou omáčkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem