Žloutky vyšlehejte s polovinou cukru krupice a vanilkovým cukrem do husté pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Žloutkovou směs spojte s moukou, citronovou kůrou a olejem, na závěr přidejte sníh a dejte do vysypané a vymazané dortové formy péct do předehřáté trouby. Pečte při 180 °C asi 30–40 minut. Upečený a vychladlý korpus přeřízněte napůl.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Ze 300 ml mléka, cukru krupice a pudinku uvařte hustý krém, vychlaďte ho. Vyšlehejte pudink s máslem dohladka, rozdělte na dvě části. Tu větší, cca 2/3, vyšlehejte s vychladlou čokoládou. Zbylé mléko svařte s vanilkovým cukrem a po vychladnutí ochuťte rumem. Na dno dortové formy dejte spodní díl korpusu, potřete ho slabě čokoládovým krémem, rozložte piškoty namočené v mléce s rumem, opět potřete krémem a opakujte do spotřebování krému a piškotů (asi 3 vrstvy). Přiklopte vrchním dílem korpusu, dejte do chladu ztuhnout.
Pak potřete dort světlým krémem a posypejte opraženými mandlovými lupínky. Cukrářský sáček naplňte zbytkem krému a na dort nastříkejte pusinky, které posypte pistáciemi.
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlejeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví