Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a nakonec vmícháme mleté mandle.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Celé dno vyložíme dětskými piškoty. Naneseme mandlový krém, opět položíme vrstvu piškotů a takto pokračujeme do naplnění celé dortové formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
Zatížíme a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Dort opatrně vyklopíme, na povrchu a postranách potřeme meruňkovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Ozdobíme mandlovými plátky a cik-cak čokoládovou polevou.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky