Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a nakonec vmícháme mleté mandle.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Celé dno vyložíme dětskými piškoty. Naneseme mandlový krém, opět položíme vrstvu piškotů a takto pokračujeme do naplnění celé dortové formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
Zatížíme a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Dort opatrně vyklopíme, na povrchu a postranách potřeme meruňkovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Ozdobíme mandlovými plátky a cik-cak čokoládovou polevou.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové