Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a nakonec vmícháme mleté mandle.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Celé dno vyložíme dětskými piškoty. Naneseme mandlový krém, opět položíme vrstvu piškotů a takto pokračujeme do naplnění celé dortové formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
Zatížíme a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Dort opatrně vyklopíme, na povrchu a postranách potřeme meruňkovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Ozdobíme mandlovými plátky a cik-cak čokoládovou polevou.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka