Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a nakonec vmícháme mleté mandle.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Celé dno vyložíme dětskými piškoty. Naneseme mandlový krém, opět položíme vrstvu piškotů a takto pokračujeme do naplnění celé dortové formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
Zatížíme a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Dort opatrně vyklopíme, na povrchu a postranách potřeme meruňkovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Ozdobíme mandlovými plátky a cik-cak čokoládovou polevou.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou