Připravíme krém. Změklé máslo utřeme s cukrem, vydlabanými zrníčky z vanilkového lusku a žloutky dohladka. Za stálého míchání přidáváme smetanu a nakonec vmícháme mleté mandle.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Celé dno vyložíme dětskými piškoty. Naneseme mandlový krém, opět položíme vrstvu piškotů a takto pokračujeme do naplnění celé dortové formy. Poslední vrstvu musí tvořit piškoty.
Zatížíme a necháme nejlépe přes noc v chladničce uležet.
Dort opatrně vyklopíme, na povrchu a postranách potřeme meruňkovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou. Ozdobíme mandlovými plátky a cik-cak čokoládovou polevou.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči