Nejdříve si připravíme nádivku. Nakrájíme rohlíky, zalijeme trochou mléka, přidáme vejce, nakrájenou petržel, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
Kuře omyjeme, osušíme a osolíme zevnitř i zvenku. Naplníme nádivkou. Kuřata vložíme do pekáče, obložíme rozmarýnem, poklademe kousky másla a dáme péct do trouby na 180 °C. Podáváme se šťouchanými brambory s cibulkou a míchaným listovým zeleninovým salátem s rajčaty.
Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí - necháme vzejít kvásek. …
více o Cukrářská vánočka (mazanec)
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku