Ovoce přebereme, omyjeme a nasypeme do hrnce, kde ho dobře rozmačkáme. Přidáme kyselinu citronovou a 1,5 litru studené vody. Rozmícháme a necháme v chladnu (nejlépe v lednici) uležet 24 hodin.
Pak na další hrnec, kam budeme ovoce cedit, natáhneme nemocniční gázu, nebo něco podobného (kamarádka používá dětskou látkovou plínku). Řádně ji musíme připevnit (nejlépe gumou stáhnout pod vrškem hrnce), aby se nám při cezení zrníčkový odpad nepropadal do šťávy. Ovoce scedíme a necháme řádně okapat. Nakonec přidáme 2,5 kg cukru a mícháme, dokud se nerozpustí. Nezapomeneme také vmíchat konzervační prostředek proti plísním, aby se nám šťáva nezkazila.
Nalijeme do sklenic, nebo plastových láhví. Většinou mi z toho vyjdou tak 3 až 4 litry výborné voňavé šťávy.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka