Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Polovinu těsta smícháme s kakaem. Lžící dáváme hnědé těsto střídavě na povrch světlého a pak vidličkou promícháme. Pečeme na 180–200 °C cca 20 minut.
MALINOVÁ NÁPLŇ: 2 malinové kompoty, 2 sáčky mražených malin povaříme s trochou cukru a rumu, zahustíme 2 malinovými pudinky. Ještě teplé natřeme na lehce vychladlý piškot, který propícháme vidlicí a pokapeme rumem.
KRÉM: Tvarohy smíchané s cukry lehce spojíme s ušlehanou šlehačkou a natřeme na malinovou náplň, necháme ztuhnout.
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy…
více o Malinový krém na makrónky