Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Polovinu těsta smícháme s kakaem. Lžící dáváme hnědé těsto střídavě na povrch světlého a pak vidličkou promícháme. Pečeme na 180–200 °C cca 20 minut.
MALINOVÁ NÁPLŇ: 2 malinové kompoty, 2 sáčky mražených malin povaříme s trochou cukru a rumu, zahustíme 2 malinovými pudinky. Ještě teplé natřeme na lehce vychladlý piškot, který propícháme vidlicí a pokapeme rumem.
KRÉM: Tvarohy smíchané s cukry lehce spojíme s ušlehanou šlehačkou a natřeme na malinovou náplň, necháme ztuhnout.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Vymačkanou pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s rumem. Uvaříme v hrnci čaj, rozmícháme v něm cukr,přidáme jablko…
více o Vánoční punč paní doktorové