Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Polovinu těsta smícháme s kakaem. Lžící dáváme hnědé těsto střídavě na povrch světlého a pak vidličkou promícháme. Pečeme na 180–200 °C cca 20 minut.
MALINOVÁ NÁPLŇ: 2 malinové kompoty, 2 sáčky mražených malin povaříme s trochou cukru a rumu, zahustíme 2 malinovými pudinky. Ještě teplé natřeme na lehce vychladlý piškot, který propícháme vidlicí a pokapeme rumem.
KRÉM: Tvarohy smíchané s cukry lehce spojíme s ušlehanou šlehačkou a natřeme na malinovou náplň, necháme ztuhnout.
Povidla rozvaříme s 200 ml vody, přidáme koření a lžíci strouhanky a vaříme do zhoustnutí. Ořechy umeleme a smícháme s…
více o Nákyp s povidly a ořechy
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Brambory vložíme do hrnce s vodou a ve slupce vaříme doměkka. Měkké brambory slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a…
více o Klasický bramborový salát
Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s olejem (cca 2 lžíce), osolíme a vytrvale mícháme v…
více o Ledový salát s extra zálivkou