Celá vejce s oběma cukry ušleháme do husté světlé pěny. Postupně přidáme mléko, olej, citronovou šťávu, kůru a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Důkladně promícháme. Polovinu těsta smícháme s kakaem. Lžící dáváme hnědé těsto střídavě na povrch světlého a pak vidličkou promícháme. Pečeme na 180–200 °C cca 20 minut.
MALINOVÁ NÁPLŇ: 2 malinové kompoty, 2 sáčky mražených malin povaříme s trochou cukru a rumu, zahustíme 2 malinovými pudinky. Ještě teplé natřeme na lehce vychladlý piškot, který propícháme vidlicí a pokapeme rumem.
KRÉM: Tvarohy smíchané s cukry lehce spojíme s ušlehanou šlehačkou a natřeme na malinovou náplň, necháme ztuhnout.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem