Mléko dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a zvolna vaříme 15–18 minut. Během varu přidáme citronovou kůru a hnědý cukr. Stále mícháme a vaříme do doby, než rýže změkne a zhoustne na hladký hustý krém. Mezitím dáme mandlové plátky na nepřilnavou pánev a bez tuku je pražíme 4–5 minut do mírného zhnědnutí. Až se rizoto dovaří, vyjmeme citronovou kůru a vanilkový lusk. K rýži přimícháme polovinu množství malin. Hrnec odstavíme a mícháme asi 1–2 minuty, aby maliny změkly a začaly pouštět šťávu.
Malinové rizoto přendáme do nahřátých mističek, přelijeme lžící bílého jogurtu, povrch posypeme opraženými mandlovými lupínky a zbytkem čerstvých malin. Ihned podáváme.
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem