Mléko dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a zvolna vaříme 15–18 minut. Během varu přidáme citronovou kůru a hnědý cukr. Stále mícháme a vaříme do doby, než rýže změkne a zhoustne na hladký hustý krém. Mezitím dáme mandlové plátky na nepřilnavou pánev a bez tuku je pražíme 4–5 minut do mírného zhnědnutí. Až se rizoto dovaří, vyjmeme citronovou kůru a vanilkový lusk. K rýži přimícháme polovinu množství malin. Hrnec odstavíme a mícháme asi 1–2 minuty, aby maliny změkly a začaly pouštět šťávu.
Malinové rizoto přendáme do nahřátých mističek, přelijeme lžící bílého jogurtu, povrch posypeme opraženými mandlovými lupínky a zbytkem čerstvých malin. Ihned podáváme.
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané