Mléko dáme vařit do hrnce se silným dnem a přidáme do něj vanilkový lusk. Za stálého míchání přisypeme rýži. Mléko přivedeme do varu a zvolna vaříme 15–18 minut. Během varu přidáme citronovou kůru a hnědý cukr. Stále mícháme a vaříme do doby, než rýže změkne a zhoustne na hladký hustý krém. Mezitím dáme mandlové plátky na nepřilnavou pánev a bez tuku je pražíme 4–5 minut do mírného zhnědnutí. Až se rizoto dovaří, vyjmeme citronovou kůru a vanilkový lusk. K rýži přimícháme polovinu množství malin. Hrnec odstavíme a mícháme asi 1–2 minuty, aby maliny změkly a začaly pouštět šťávu.
Malinové rizoto přendáme do nahřátých mističek, přelijeme lžící bílého jogurtu, povrch posypeme opraženými mandlovými lupínky a zbytkem čerstvých malin. Ihned podáváme.
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Toto množství je na jeden dort, doma ale dělám 2 naráz. Jednak protože se jeden rychle sní a dělat z dvojité dávky je i…
více o Kávový dort pro babičku
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý…
více o Moučník z čokolády Margot