Maliny rozšlehám s mlékem, žloutky se škrobem. Mléko s malinami zahřejeme na 60 stupňů a přidáme cukr se škrobem. Vždy se přidává tekuté do pevného. Ttrochu ohřáté malinové směsi přidám k žloutkům a poté přileji zpět do kastrólu s malinami. Míchám a až se směs převaří tak odstavím a přidám studené máslo - celou dobu pořádně míchám. Poté dám do mísy a překryji folií. Nechám v lednici vychladit do dalšího dne.
Můžeme obměňovat s ananasem, jahodami, meruňkami s levandulovým aroma. Přidáme ho pět kapek.
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari