Cukr, med, citronovou šťávu a 250 ml vody zahříváme cca 4 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Maliny rozmixujeme nebo je rozmačkáme, pak k nim přidáme sirup a stále šleháme. Nakonec propasírujeme, komu nevadí jadérka nemusí.
Dáme do plastové krabice s víkem a dáme do mrazničky. Po půlhodině promícháme.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Na hlubokou pánev nalijeme 2-3 lžíce oleje, rozpálíme jej a po dávkách postupně přidáváme mleté maso. Hranatou vařečkou…
více o Skvělý masový závin k vínu
Špekáčky nakrojíme podélně, na koncích nakrojíme na ježka, naskládáme do zapékací mísy, zasypeme nakrájenou cibulí a…
více o Vepřové ala špekáčky na pivu
Rohlík namočíme v mléce, vymačkáme a smícháme s masem, 2 vejci a strouhaným sýrem. Osolíme, opepříme a dobře promícháme…
více o Vrstvený masový bochník