Začneme korpusem. Do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5 gramů) a do žloutků ještě vanilkový cukr. Nejprve si vyšleháme žloutky do husté a napěněné konzistence a pak zvlášť bílky na tuhý sníh.
Do mouky si přidáme kypřicí prášek a přesejeme, aby se nám mouka hezky provzdušnila. Pak si vezmeme mísu s našlehanými žloutky a pomalu střídavě vmícháváme mouku a sníh z bílků.
Když už máme těsto hotové, vlijeme ho do předem připravené formy, kterou jsme vymazali a vysypali moukou. Pečeme na 150 °C 30–45 minut.
Čokoládový krém: Do půllitru mléka si vmícháme 2 Zlaté klasy, 3 lžíce holandského kakaa, 4 lžíce krystalového cukru a jeden vanilkový cukr.
Za stálého míchání na mírném ohni připravíme hustý až skoro gumový puding (musí být opravdu hodně hustý). Pak necháme hmotu vychladit, já to dělám tak, že si napustím studenou vodu do umyvadla a hrnec s pudingem vložím do ní.
Když už máme puding mírně studený, dáme ho vyšlehat, aby byl hladký a neměl žádné hrudky. Pak do něj postupně přidáváme změklé máslo, které si předem vyndáme z lednice a nakrájíme si ho na plátky.
Krém by měl být krásně heboučký a pevný, nesmí být tekutý.
Pokud máme vše hotové, můžeme začít plnit.
Korpus si vyklopíme na tác, překrojíme ho na dvě půlky, tu spodní část si namažeme jahodovou marmeládou a nakrájené plátky banánu naskládáme na marmeládu, tím pádem nám budou banány krásně držet.
Krém si naneseme na banány a rovnoměrně rozetřeme, pak položíme druhou půlku korpusu a naneseme na ni druhou vrstvu krému.
Nakonec si můžeme dle vlastní fantazie dortík vyzdobit nebo si ho jenom posypat mandlemi a strouhanou čokoládou. Podávame se šlehačkou.
Máslo a čokoládu (ta by měla mít pokojovou teplotu) dejte do misky a při středním stupni nechte rozpustit v mikrovlnce.…
více o Sachrův čokoládový dort
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Nejprve si klasickým způsobem upečeme palačinky, ti co mají čas, si samozřejmě udělají domácí (na slano). Na pánvi v…
více o Vynikající zapečené palačinky
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami