Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu.
Těsto musí být po uhnětení nelepivé.
Hotové přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.
Vykynutý bochánek znovu propracujeme rukou a rozdělíme na 4 šišky.
Do osolené vroucí vody vkládáme knedlíky po dvou kusech, za 10 minut obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí propíchneme na několika místech bodcem a ihned krájíme nití na plátky.
Nakrájený knedlík částečně přikryjeme, aby neoschnul, ale unikla pára.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Polovinu čokolády (200 g) dáme do ohnivzdorné mísy společně s máslem a nízkém plameni rozehříváme do té doby, než nám…
více o Výborné čokoládové brownies