Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu.
Těsto musí být po uhnětení nelepivé.
Hotové přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.
Vykynutý bochánek znovu propracujeme rukou a rozdělíme na 4 šišky.
Do osolené vroucí vody vkládáme knedlíky po dvou kusech, za 10 minut obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí propíchneme na několika místech bodcem a ihned krájíme nití na plátky.
Nakrájený knedlík částečně přikryjeme, aby neoschnul, ale unikla pára.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč