Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu.
Těsto musí být po uhnětení nelepivé.
Hotové přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.
Vykynutý bochánek znovu propracujeme rukou a rozdělíme na 4 šišky.
Do osolené vroucí vody vkládáme knedlíky po dvou kusech, za 10 minut obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí propíchneme na několika místech bodcem a ihned krájíme nití na plátky.
Nakrájený knedlík částečně přikryjeme, aby neoschnul, ale unikla pára.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí
Kukuřici necháme okapat.
V misce smícháme sýr s rozmačkaným česnekem a kukuřicí. Na chvíli dáme do ledničky uležet.
…
více o Cottage s kukuřicí a česnekem
Česnek utřít se solí, přidat olej a grilovací koření (možná je i vlastní směs), nechat vše cca 5 min. odležet.
Potom…
více o Grilovaný hermelín s česnekem
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Listové těsto rozválíme a položíme do formy vyložené pečícím papírem. Těsto jemně…
více o Slaný koláč se sýrem Cottage