Do mísy nasypeme mouku, sůl, přilijeme kvásek, přidáme vejce, zamícháme a přiléváme vodu.
Těsto musí být po uhnětení nelepivé.
Hotové přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout.
Vykynutý bochánek znovu propracujeme rukou a rozdělíme na 4 šišky.
Do osolené vroucí vody vkládáme knedlíky po dvou kusech, za 10 minut obrátíme a vaříme dalších 10 minut. Po vyjmutí propíchneme na několika místech bodcem a ihned krájíme nití na plátky.
Nakrájený knedlík částečně přikryjeme, aby neoschnul, ale unikla pára.
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort