Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme cibuli spařit, až změkne. Na spařenou cibuli přidáme 2 lžíce hladké mouky a mícháme, aby se i mouka lehce osmahla. Zalijeme vodou. Když polévka začne vřít, vhodíme kostku masoxu. Vaříme 20 minut a odstavíme.
Bagetu nebo rohlík nakrájíme na malé kousíčky a osmahneme na másle na pánvi. Sýr nastrouháme. Až se polévka uvaří, tak můžeme podávat. Sýr a opečené krutony si každý přidá podle chuti.
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka