Nejdříve nakrájíme cibuli na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme nakrájenou cibuli. Pod pokličkou necháme cibuli spařit, až změkne. Na spařenou cibuli přidáme 2 lžíce hladké mouky a mícháme, aby se i mouka lehce osmahla. Zalijeme vodou. Když polévka začne vřít, vhodíme kostku masoxu. Vaříme 20 minut a odstavíme.
Bagetu nebo rohlík nakrájíme na malé kousíčky a osmahneme na másle na pánvi. Sýr nastrouháme. Až se polévka uvaří, tak můžeme podávat. Sýr a opečené krutony si každý přidá podle chuti.
Jablka nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a zalijeme olejem. Promícháme a necháme 2 hodiny stát. Občas promícháme.…
více o Maminčina jablečná buchta
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella