Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Vše smícháme a uděláme silnější placičky na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 15 min., poté…
více o Tvarohovo-bramborové placky
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme, když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle