Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Porce králíka osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme do pekáče na pokrájené houby. Přidáme nahrubo nasekanou…
více o Králík na houbách a hořčici
Uvařené flíčky smícháme s nakrájenou šunkou, solí a pepřem. Potom je dáme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací…
více o Zapečené flíčky se šunkou