Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami