Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Nejprve si naložíme sójové maso do nálevu připraveného z rozšlehaného vajíčka, škrobu a vody. Nálev dochutíme sójovou…
více o Vegetariánské Kung Pao Asie
Kotlety osolíme, opepříme. Obalíme ve strouhance, ve vejci a dáme smažit na pánev do růžova. Do pekáčku nebo zapékací…
více o Obrácené řízky na zelenině
Na vepřovém sádle si osmahneme cibuli, přidáme na drobno nakrájenou kapustu, promícháme, přidáme sůl, protlačený česnek…
více o Kapustový prívarok podle mě