Na mírném ohni rozpustíme v hrnci tuk, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibulku. Jakmile cibule začne zlátnout, hrnec odstavíme a postupně přidáváme protlak, hladkou mouku, cukr, tymián a sůl. Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání necháme prohřát.
Po přibližně deseti minutách prohřívání a míchání do základu přilijeme vodu v takovém množství, aby nám hustota omáčky vyhovovala (můžeme přidat i nakrájená rajčátka nebo jemný kečup). Povaříme asi 20–30 minut.
Nakonec omáčku přes sítko propasírujeme, aby byla jemná a čistá.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem