Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky, posypeme grilovacím a houbovým kořením, kmínem, přidáme tři větší stroužky česneku pokrájené na kolečka, podlijeme vývarem z masoxu a pokrájíme 1/8 másla. Dáme péct do trouby. Když je kuře skoro měkké, přidáme kuřecí játra, která trochu opepříme. Vše dopečeme dorůžova a podléváme, aby bylo dost sosu.
Mezitím uvaříme sáček těstovin, nejlépe fleky, široké nudle, mušle nebo vřetena. Když je kuře dopečené, vyjmeme ho z pekáče a naporcujeme. Játra pokrájíme na malé kousky a vrátíme do výpeku. Uvařené těstoviny promícháme se sosem, kde jsou játra a houby.
Jako přílohu můžeme podávat zeleninové saláty (okurkový, rajčatový apod.).
Rozmrazíme sekanou a dáme vařit rýži. Na oleji zesklovatíme cibuli nakrájenou na jemno, vymáčkneme do ní sekanou z toho…
více o Rizoto s kuřecí sekanou
*Množství surovin je na formu 20cm širokou.
Perníky nakrájíme na plátky široké cca 1cm,které naskládáme vedle sebe do…
více o Perník z perníků – nepečený
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a rýži. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou a vaříme, dokud nebude…
více o Dobrá rýžová polévka se sýrem