Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky, posypeme grilovacím a houbovým kořením, kmínem, přidáme tři větší stroužky česneku pokrájené na kolečka, podlijeme vývarem z masoxu a pokrájíme 1/8 másla. Dáme péct do trouby. Když je kuře skoro měkké, přidáme kuřecí játra, která trochu opepříme. Vše dopečeme dorůžova a podléváme, aby bylo dost sosu.
Mezitím uvaříme sáček těstovin, nejlépe fleky, široké nudle, mušle nebo vřetena. Když je kuře dopečené, vyjmeme ho z pekáče a naporcujeme. Játra pokrájíme na malé kousky a vrátíme do výpeku. Uvařené těstoviny promícháme se sosem, kde jsou játra a houby.
Jako přílohu můžeme podávat zeleninové saláty (okurkový, rajčatový apod.).
Celá vejce ušleháme s cukrem a vanilkovým,zašleháme olej. Do mísy nasypeme mouku, sodu, sůl, namočené a oprané rozinky,…
více o Jemný jablkový koláč s ořechy
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka
Vločky přes noc namočíme,druhý den přidáme zeleninu uvařenou v zel.vývaru a ostatní přísady a zpracujeme,vytvoříme…
více o Karbanátky z ovesných vloček