Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky, posypeme grilovacím a houbovým kořením, kmínem, přidáme tři větší stroužky česneku pokrájené na kolečka, podlijeme vývarem z masoxu a pokrájíme 1/8 másla. Dáme péct do trouby. Když je kuře skoro měkké, přidáme kuřecí játra, která trochu opepříme. Vše dopečeme dorůžova a podléváme, aby bylo dost sosu.
Mezitím uvaříme sáček těstovin, nejlépe fleky, široké nudle, mušle nebo vřetena. Když je kuře dopečené, vyjmeme ho z pekáče a naporcujeme. Játra pokrájíme na malé kousky a vrátíme do výpeku. Uvařené těstoviny promícháme se sosem, kde jsou játra a houby.
Jako přílohu můžeme podávat zeleninové saláty (okurkový, rajčatový apod.).
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy