Do pekáčku nakrájíme asi dvě střední cibule, dva hrnky čerstvých pokrájených hub (mohou být i sušené). Dále vložíme kuře na dvě půlky, posypeme grilovacím a houbovým kořením, kmínem, přidáme tři větší stroužky česneku pokrájené na kolečka, podlijeme vývarem z masoxu a pokrájíme 1/8 másla. Dáme péct do trouby. Když je kuře skoro měkké, přidáme kuřecí játra, která trochu opepříme. Vše dopečeme dorůžova a podléváme, aby bylo dost sosu.
Mezitím uvaříme sáček těstovin, nejlépe fleky, široké nudle, mušle nebo vřetena. Když je kuře dopečené, vyjmeme ho z pekáče a naporcujeme. Játra pokrájíme na malé kousky a vrátíme do výpeku. Uvařené těstoviny promícháme se sosem, kde jsou játra a houby.
Jako přílohu můžeme podávat zeleninové saláty (okurkový, rajčatový apod.).
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Vše smícháme dohromady. Navrch poklademe ovoce (ne po celém povrchu) a dáme do rozehřáté trouby péct 40 minut na 180…
více o Bublanina bez vajec a mléka
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vlažné máslo, nastrouhanou dýni, aroma, kokos, mouku s kypřidlem a rozinky…
více o Dýňová bábovka (řez) s kokosem