Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme těsto napůl a do jedné poloviny vmícháme kakao. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme bílé těsto, lehce rozetřeme, pak přilijeme tmavé těsto a vidličkou lehce promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Vychladlý piškot propícháme vidličkou, pokropíme rumem (není nutné) a namažeme krémem.
Krém: Do mísy dáme 2 šlehačky, 2 ztužovače, 2 vanilkové pudinky bez vaření, šťávu ze 4 mandarinkových kompotů a umixujeme všechno dohromady do zhoustnutí. Vmícháme do krému mandarinky a natřeme na piškot.
Nakonec natřeme vrchní vrstvu. 2 šlehačky ušleháme se ztužovačem a vmícháme do 2 zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Na závěr postrouháme ledovými kaštany.
Anglickou slaninu nakrájenou na silnější plátky (nejlépe z Billa) nakrájíme na pruhy dle chuti. 1/4 orestujeme opepřené…
více o Špagety Carbonara – snadno
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Na cibuli osmahneme anglickou, cibuli, žampiony a játra. Osolíme, opepříme, zalejeme trochou vody, přisypeme petrželku,…
více o Maminčino kuře s brambory