Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme těsto napůl a do jedné poloviny vmícháme kakao. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme bílé těsto, lehce rozetřeme, pak přilijeme tmavé těsto a vidličkou lehce promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Vychladlý piškot propícháme vidličkou, pokropíme rumem (není nutné) a namažeme krémem.
Krém: Do mísy dáme 2 šlehačky, 2 ztužovače, 2 vanilkové pudinky bez vaření, šťávu ze 4 mandarinkových kompotů a umixujeme všechno dohromady do zhoustnutí. Vmícháme do krému mandarinky a natřeme na piškot.
Nakonec natřeme vrchní vrstvu. 2 šlehačky ušleháme se ztužovačem a vmícháme do 2 zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Na závěr postrouháme ledovými kaštany.
Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a směs necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Tento kvásek vlijeme do…
více o Bylinkový chléb v troubě
Krabí tyčinky (mírně rozmrazené) nakrájíme na kolečka, pórek na drobno a kukuřici scedíme. Všechny ingredience smícháme…
více o Salát z krabích tyčinek
Příprava je velice jednoduchá. Na pánev nalijeme trocha oleje. Po rozpálení pánve přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno.…
více o Pikantní kuřecí nudličky
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem