Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme těsto napůl a do jedné poloviny vmícháme kakao. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme bílé těsto, lehce rozetřeme, pak přilijeme tmavé těsto a vidličkou lehce promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Vychladlý piškot propícháme vidličkou, pokropíme rumem (není nutné) a namažeme krémem.
Krém: Do mísy dáme 2 šlehačky, 2 ztužovače, 2 vanilkové pudinky bez vaření, šťávu ze 4 mandarinkových kompotů a umixujeme všechno dohromady do zhoustnutí. Vmícháme do krému mandarinky a natřeme na piškot.
Nakonec natřeme vrchní vrstvu. 2 šlehačky ušleháme se ztužovačem a vmícháme do 2 zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Na závěr postrouháme ledovými kaštany.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny