Ušleháme žloutky s cukrem, vodou, olejem. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme těsto napůl a do jedné poloviny vmícháme kakao. Na vymazaný a kokosem vysypaný plech nalijeme bílé těsto, lehce rozetřeme, pak přilijeme tmavé těsto a vidličkou lehce promícháme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Vychladlý piškot propícháme vidličkou, pokropíme rumem (není nutné) a namažeme krémem.
Krém: Do mísy dáme 2 šlehačky, 2 ztužovače, 2 vanilkové pudinky bez vaření, šťávu ze 4 mandarinkových kompotů a umixujeme všechno dohromady do zhoustnutí. Vmícháme do krému mandarinky a natřeme na piškot.
Nakonec natřeme vrchní vrstvu. 2 šlehačky ušleháme se ztužovačem a vmícháme do 2 zakysaných smetan smíchaných s 2 vanilkovými cukry. Na závěr postrouháme ledovými kaštany.
Očištěné a nakrájené žampiony podusíme na másle, osolíme, okořeníme a zalijeme vroucí vodou z konvice. Přidáme kostky…
více o Krémová žampionová polévka
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort