Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Vodu s olejem a solí přivedeme k varu, přisypeme mouku a za stálého míchání vaříme, až se hmota nelepí na vařečku, po…
více o Větrníčky se slanou náplní
Houby očistíme, nakrájíme a podusíme ve vlastní sťávě doměkka. Vychladlé je pomeleme na masovém strojku (mě se osvědčil…
více o Houbová pomazánka s nivou