Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova.
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
V míse si připravíme podoubnou směs jako na sekanou: mleté maso, 2-3 lžičky soli, pepř, koření na mleté maso a česnek…
více o Zapečená cuketa s mletým masem
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka